RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjemperegning på mobilsvar fra utlandet

Bruker du mobilsvar på telefonen din? Da bør du slå den av i utlandet. Du betaler nemlig tredobbel utenlandstakst for å høre meldingene.

Det skriver Mobilen.no.

Mobilsvar en tjeneste de fleste av oss benytter, men det kan koste deg flesk – uansett om du er Telenor- eller Netcom-kunde.

Runddans
Fordi mobilsvar er en viderekoblingstjeneste betaler du først samtalen fra det norske nettet til din mobiltelefon i utlandet.

Deretter kobles du fra din telefon til serveren hvor talemeldingen din lagres i Norge. For å høre meldingen koster det deg også en ny runde.

Dersom du har fått en fireminutters melding fra tante Olga mens du er på ferie i Marokko – hvor det koster 12 kroner å til og fra Norge med mobilen – må du altså betale 144 kroner. Da bør det helst være noe spennende tante har å meddele.

Skylder på avtaler
Informasjonssjef Espen Tuman Johnsen i Telenor bekrefter ovenfor Mobilen.no framstillingen av prisbildet, og sier det er internasjonale roaming-regler som er årsaken.

- Det er faktisk slik at samtalen vandrer den ruta som du beskriver. Årsaken til at det er vanskelig å gjøre noe med dette, er at dette handler om avtaler mellom en rekke internasjonale operatører. Egentlig er den beste løsningen å få lavere internasjonale priser på mobiltelefoni. Det ville ikke være oss i Telenor imot om prisene på internasjonale samtaler går ned. Det jobber vi for, sier Johnsen til nettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere