RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjempetap for kristne småsparere

Kristne småsparere la over 40 millioner kroner i potten hos God Invest. Nå er mesteparten borte.

Ti prosent av overskuddet skulle vært brukt på evangeliserende arbeid. Isteden er omlag 40 innsamlede millioner borte, skriver Bergens Tidende.

Inspirert av Hans Nielsen Hauge startet styreformann Agnar Dag Ulstein opp det kristne investeringsselskapet God Invest i 1999.

- Måten han klarte å skape så mye bra med kristendom og forretningsdrift imponerte meg så mye at jeg tenkte: Hvorfor skal ikke de kristne samle seg og gjøre noe i dag, sier Ulstein til Bergens Tidende.

Reultatene har imidlertid vært elendige: I 2000 var tapet 3,4 millioner, i 2001 forduftet 14,2 millioner, og i fjor tapte man 21,3 millioner.

Selskapet har tapt penger på alle bransjer: oppdrett, eiendom og it. Flere selskaper er gått konkurs, og store verdier er skrevet ned. God Invests største investering i dag er innen eiendom.

For å leve videre må selskapets ledelse få på plass en emisjon på 15 millioner kroner. Forutsatt at innlånerne er villige til å konvertere lånene sine til aksjer.

- Dette er en blanding av religion og penger jeg ikke har noe til overs for. De får inn folk som blir lokket av at pengene skal gå til misjon. En bør være ekstremt forsiktig med å spille på folks overbevisning i forhold til aksjemarkedet, sier Knut T. Traaseth i Aksjonærforeningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere