RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kjiping» kjøper råtass

Dell har annonsert at de kommer til å kjøpe råtass-selskapet Alienware Corporation.

Dell er kjent for mye rart, blant annet for å være verdens største pc-produsent. De er også kjent for å produsere ganske trauste datamaskiner som entusiastene ikke er spesielt begeistret for, til tross for noen halvhjertede forsøk på å lage de råeste datamaskinene på markedet.

Nå ønsker selskapet å få tak i en enda større del av markedet gjennom å kjøpe pc-entusiast-produsenten Alienware Corporation. Alienware er kjent for å alltid ligge helt i fornt med sine helt utenom det vanlige kraftige og tøffe datamaskiner.

- Alienwares produkter er et glimreden kompliment til Dells egen linje av høyytelses datamaskiner designet for spill, entusiaster og multimediabrukere. I tillegg til å tilby høykvalitets- høyytelsesprodukter, har Alienware et svært godt rykte hos forbrukere og kreative profesjonelle, sier Dell-sjef Michael Dell i en pressemelding.

De to selskapene vil fortsette å være to separate enheter med separat ledelse, salgsavdeling og utvikleravdeling. Alienware vil derimot være eiet av Dell, og kunne dra nytte av selskapets distribusjonsmuligheter.

Detaljene rundt oppkjøpet er ikke kjent.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere