RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjøp minne nå

Sist oppdatert:
Ønsker du en billig oppgradering til din datamaskin? Prisen på minne ser ut til å ligge på et historisk lavt nivå.

Frustrerer du deg over at datamaskinen din jobber tregt? En av de mest vanlige årsakene til trege datamaskiner, er at maskinene er utstyrt med for lite minne.

Utnytt maskinens fulle potensial
Det har i mange år vært et vanlig triks at de som selger billige datamaskiner skryter av raske prosessorer og store harddisker, mens en har kuttet utgifter ved å installere alt for lite minne. Det gjør at maskiner som potensielt er svært raske, aldri får utnyttet sitt fulle potensial.

Varierende priser er vært noe som har plaget minneindustrien i mange år. Produsentene har rett og slett ikke klart å tilpasse sin produksjon til etterspørselen. Nå ser det ut til at vi igjen ligger på et nivå der utsalgsprisen ligger faretruende nære produksjonsprisen. Ifølge Computerworld USA ligger nå minneprisene på det laveste nivået noen gang.

Prisen på spotmarkedet skal ha falt syv prosent bare de siste to ukene.

Lave priser på utradisjonelt tidspunkt
Tradisjonelt sett er det sommeren som er den billigste tiden for minne, men nå ser det ut til at prisfallet bare fortsetter utover vinteren. En minnemodul på én gigabyte som i februar kostet nesten 2.000 kroner, kan du i dag kjøper for 791 kroner ifølge prisguiden til Hardware.no.

Ønsker du bare å kjøpe 512 MB ekstra, kan du nå få kjøpte det for under 350 kroner.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere