RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(IBM)

Kjøper IBM-utstyr for 2 mrd.

Sist oppdatert:
Telenor og EDB kommer til å shoppe IBM-utstyr for svimlende to milliarder kroner de kommende fem årene.

Det går fram av en felles pressemelding fra Telenor og EDB torsdag. EDB står for brorparten av beløpet, anslagsvis 1,7 milliarder kroner.

Samarbeid
Avtalen er framforhandlet av EDB og Telenor i fellesskap etter at selskapene tidligere i år ble enige om å etablere en felles it-plattform. Avtalen innebærer blant annet at EDB har overtatt flere hundre it-ansatte fra Telenor.

Partene regner med å spare betydelige summer på å konsentrere innkjøpene av hardware, software og tjenester hos IBM.

- Telenor ser frem til det kommende samarbeidet med IBM og forventer solide effektiviseringsgevinster for både Telenor og EDB som resultat av dette, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas

- Lavere kostnader, ny IT-plattform og -teknologi, forsknings- og utviklingssamarbeid samt markedssamarbeid i Norden kommer i første rekke alle våre kunder til gode i form av nye og fremtidsrettede løsninger til konkurransedyktige priser, framholder han.

Fornyer
EDB-andelen på 1,7 milliarder kroner innebærer at it-innkjøpene opprettholdes på omtrent samme nivå som i dag, men at en større andel går til IBM.

- Gjennom å sikres tilgang til det siste og beste av teknologi, styrker vi grunnlaget for fortsatt vekst kombinert med god lønnsomhet, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Avtalen med IBM omfatter blant annet fornyelse av inntil 15.000 PC-er. I tillegg kommer en mulig utskiftingen av server-parken på til sammen 8.000 enheter, programvare, samt ny it-arkitektur for begge selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere