RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Strandlien (Nettavisen)

Kjøpte huset til Indias statsminister

Sist oppdatert:
En naiv amerikansk bedriftseier trodde han hadde gjort et kupp da han kjøpte en herskapsbolig i New Dehli. Det var huset til statsministeren.

John Hammond fra Kansas var på utkikk etter et kontor i India og lette etter eiendommer på internett. Da han kom over Race Course Road nr. 7 og så bildene av boligen som ble beskrevet som en «stor, herskapelig bolig midt i hjertet av Lutyen’s Dehli med vann 24 timer i døgnet og elektrisitet», var han ikke i tvil.

- Jeg tok umiddelbart kontakt med de såkalte eiendomsmeglerne som lovte å gi meg en god pris, sa Hammond til Hindustan Times.

Lyssky virksomhet
Etter en del forhandlinger kom de frem til en pris på drøye 800.000 dollar, og han fikk tilsendt et skjøte i posten. Pengene ble overført til en konto på Cayman Islands, som er kjent som et paradis for svindlere og andre som ønsker å drive litt lyssky forretning.

Det var først da Hammond kom ned til India at han forstod at noe var galt. Utenfor «huset hans» var det store mengder politi som holdt vakt.

Sjansene for at Hammond får tilbake pengene sine for det verdiløse skjøtet er liten, til tross for at statsministerens kontor innrømmer at det hviler et stort press på dem for å løse saken.

- Hva skal vi gjøre? Banden opererer internasjonalt og trolig med base utenfor India. Kontoen i banken er allerede lukket, og advokaten som opprettet den sier han kun snakket med kunden per telefon, fortalte en person i en spesialetterforskningsenhet i det indiske politiet.

Ikke vær godtroende
- Det hjelper hvis folk ikke hadde vært så utrolig godtroende. Hammond er en suksessrik forretningsmann i hjemlandet – hvorfor kunne han ikke fått verifisert husets status med en telefon til myndighetene, sa en annen irritert politimann.

Svindlerne Hammond «kjøpte» boligen av har tidligere lagt ut eiendommer som Taj Mahal, Eifeltårnet og Downing Street nr. 10 – statsministerboligen i London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere