RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klappjakt på datapirater

Interesse-organisasjonen Business Software Alliance (BSA) er møkklei nordmenn som bruker piratkopierte programmer. I disse dager mottar norske bedrifter en kraftig advarsel mot piratkopiering.

I et nytt skriv til 30.000 norske bedrifter skisserer BSA konsekvensene av å la være å kjøpe lisensiert og lovlig programvare. Fengselsstraff og skyhøye bøter kan bli resultatet, skriver Aftenposten.

Blant virkemidlene er et bilde av et sett med håndjern sammen med teksten: "La ikke dette bli ditt neste dobbeltklikk" og "Piratkopierer du på jobben risikerer du opptil tre års fengsel."

Bakgrunnen er blant annet vissheten om at 32 prosent av all programvare i Norge i dag er piratkopiert. Ifølge Aftenposten påføres leverandørene av programvare i Norge årlig milliardtap som følge av ulovlig kopiering og distribusjon.

Norske Mamut mener at rundt 20 prosent av selskapets programvare er ulovlig kopiert. Med en omsetning på i overkant av 100 millioner går selskapet glipp av titalls millioner kroner årlig. Og det bekymrer Mamut-sjef Eilert Hanoa.

- Piratkopiering er ikke mindre alvorlig enn å stjele enhver annen type gjenstand. Men ettersom dette ikke dreier seg om en fysisk vare, virker det mer tilforlatelig, sier Hanoa til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere