RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for gassledning til England

Sist oppdatert:
Olje-og energidepartementet håper planen om en gassledning fra Norge til Storbritannia vil gå i boks etter at energiministrene Einar Steensnæs og Stephen Timms torsdag underskrev en avtale.

De aktuelle prosjektene som avtalen åpner for er så store at de vil dekke 20 prosent av gassbehovet på De britiske øyene samtidig som de utgjør en femdel av samlet gassproduksjon på norsk sokkel.

"Historisk"

I pressemeldingen fra Olje -og energidepartementet omtales avtalen om byggingen av verdens lengste gassledning som " historisk". Ministrene erklærer i pressemeldingen at et viktig skritt i utviklingen av Nordsjøen som en helhet nå er tatt.

De møttes i Oslo i dag for å skrive under på avtalen. Med den skal fundamentet være lagt for nye investeringer fra industriens side. Det største prosjektet som hittil er planlagt er rørledningen " Britpipe", som skal sende gass fra Ormen Lange-feltet via Sleipner til Easington. Byggingen skal starte i 2006.

Meget tilfredse

Deltakerne i Ormen Lange-lisensen sier at det nå er tatt et viktig skritt for å kunne overholde tidsplanen for Ormen Lange, melder NTB.

- Vi er meget tilfredse med at vi har fått denne avklaringen på traktatprinsippene som gjør at vi fortsetter med arbeidet på Ormen Lange etter de oppsatte planer, sier direktør Bengt Lie Hansen, som leder styringskomiteen for Ormen Lange.

Viktig for Aker Kværner

Ormen Lange er det største gassfeltet under utbygging på norsk kontinentalsokkel. Kontrakter for over 55 milliarder kroner gjenstår fremdeles å fordeles.

Ikke minst for Aker Kværner betyr det mye om disse kontraktene havner på norske hender eller om de følger den store Snøhvit-kontrakten ut av landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere