RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KLM og Air France godkjenner fusjonsavtale

Sist oppdatert:
Storselskapene KLM og Air France slår seg sammen og blir en ny gigant på det europeiske flymarkedet. Begge selskapenes styrer har godkjent fusjonsavtalen.

Styrene i Air France og KlM ble mandag kveld enige om å godkjenne en fusjonsavtale mellom selskapene.

Det er ventet at avtalen som har blitt behørlig omtalt de siste ukene, vil ble presentert tirsdag.

– Styret har godkjent et intensjonsbrev som vil bli offentliggjort av selskapet, sa styremedlem Yvon Touil fra fagforeningen CGT til nyhetsbyrået AFP.

En sammenslåing av Air France og KLM vil skape verdens største tredje største flyselskap, etter American Airlines og Delta. Fusjonen vil være den første mellom ledende selskaper fra to forskjellige europeiske land, og vil kunne forandre flyindustrien, ifølge BBC.

KLM har to ganger tidligere prøvd å få til lignende transaksjoner med henholdsvis Alitalia og British Airways og avtalen med Air France er fortsatt ikke avklart med konkurransemyndighetene og investorer.

Den franske staten vil få redusert sin eierandel i Air France fra 54 til 44 prosent som følge av sammenslåingen. Aksjonærene i KLM vil eie 19 prosent i det nye selskapet.

Selskapene håper å spare 3-4 milliarder kroner i året på å slå seg sammen.

Den endelige godkjenningen av fusjonen vil trolig ikke skje før det blir holdt et nytt styremøte i Air France om to uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere