RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klokka tikker for Røkke

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Timeglasset er i ferd med å renne ut for Kjell Inge Røkke, som skylder Orkla 600 millioner kroner. Hele Aker RGI-systemet har lagt lokk på saken.

Styret i Aker RGi har lagt fullstendig lokk på all informasjon omkring Norway Seafoods-lånet på 600 millioner kroner. De aller fleste styremeldemmene har gjort seg selv utilgjengelige. Den eneste som har uttalt seg til pressen i løpet av tirsdagen, er Røkkes barndomskamerat Bjørn Rune Gjelsten.

Holder tett

- Jeg vil ikke kommentere styremøtet utad, var alt Røkkes Bjørn Rune Gjelsten ville si da TV 2 Nettavisen pratet med ham like før klokka 7 i morges.

Heller ikke ved Aker RGIs hovedkontor på Aker Brygge er man særlig snakkesalig overfor pressen. Ingen vil opplyse om den videre framdriften, og ingen vil si noe om det er avtalt et nytt styremøte før fristen går ut ved midnatt.

Hva den øredøvende tausheten betyr, kan man bare spekulere i, men sannsynligheten er stor for at Røkke og hans rådgivere vil bruke tida fram til fristen går ut for å få på plass alle detaljer.

Ifølge Orklas informasjonsdirektør Ole Kristian Lunde bør Røkke gjøre seg ferdig i god tid før midnatt. Det kan ta flere timer å få overført beløpet på 600 millioner kroner.

- Det avhenger blant annet av hvilken bankløsning man velger, sier Lunde.

Lunde sier Orkla ikke vil ta noen initiativ i forhold til Røkke-leiren før fristen går ut. Selskapet håper å kunne informere børsen om utfallet før børsåpning klokka ti onsdag.

Rykter

I finansmiljøet gikk det rykter om at en løsning var rett rundt hjørnet ved lunsjtider. Aksjekursen i Røkke-kontrollerte Aker Kværner steg fra 97 til 99,75 kroner i løpet av 40 minutter rundt klokka 12 før den falt litt tilbake igjen. Klokka 12.28 gikk det en stor post på 40.000 aksjer til en kunde hos meglerhuset Sundal Collier.

- Man har fortsatt tro på at det vil løse seg, og det forklarer kursoppgangen, kommenterer en analytiker overfor TV 2 Nettavisen.

Krisemøte

Styret i Aker RGI satt mandag i et flere timer langt krisemøte der de ni styremedlemmene fikk en full gjennomgang av gjeldsproblemene.

Ved 22-tida var møtet ferdig. Samtlige styremedlemmer greide å vri seg unna det ventende pressekorpset da de tok kvelden.

Helhetlig løsning?
Ifølge Dagens Næringsliv var ikke Orkla-lånet det eneste temaet på mandagens styremøte. Styret skal ha blitt forelagt en mer fullstendig finansieringsløsning for flere selskaper i Aker RGI-systemet, inkludert Aker Maritime, som sitter med dyre kortsiktige lån på til sammen 2,7 milliarder kroner.

Løsningsskissen skal ha vært klar allerede før helgen. Røkkes hoffmeglere i Enskilda Securities skal ha vært sentrale i å sy sammen en finansieringsløsning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere