RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klokkertro på aksje-boom

Sist oppdatert:
Oppturen er ikke over, mener superoptimist Jan Eiler Fleischer. Skeptikeren Svein Haga er dypt uenig. Les aksjerådene fra de to nett-duellantene her.

Aksjemarkedet har beveget seg opp i rakettfart siden bunnen sent i februar. Årsrekordene har falt som perler på snor, og nå har selv Ola og Kari begynt å fatte interesse.

For når bankrentene når rekordbunn, kan aksjefondene lokke med avkastning opp mot 70 prosent hittil i år.

Kraftig oppgang gir imidlertid økt risiko for korreksjon og verdifall. De fleste har også friskt i minne turbulensen som har preget verdensøkonomien og markedene de tre siste årene .

Den erfarne aksjerådgiveren og tidligere meglersjefen Svein Haga har fått ry på seg som en av Norges fremste aksjepessimister. Til tross for rekylen i år, tror han vi har mange dårlige børs-år foran oss.

Onsdag møtte han superoptimisten Jan Eiler Fleischer til tidenes første aksjeduell i TV 2 Nettavisen. Fleischer er mannen som har bygget opp det helnorske fondsselskapet Gambak, og han har engasjert seg aktivt i en lang rekke maktkamper i norsk næringsliv siden starten i 1983.

Er årets oppgang midlertidig, eller er vi på vei mot nye rekorder? Bør du investere i aksjemarkedet nå, eller innebærer det for stor risiko? Her er svarene fra de to nett-duellantene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere