RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KLP blir ikke aksjeselskap

Det ble ikke flertall for omdanning av KLP til allmennaksjeselskap på dagens generalforsamling.

Generalforsamlingen i Kommunal Landspensjonskasse (KLP) har på sitt møte i dag avvist forslaget om å omdanne selskapet til allmennaksjeselskap. Styrets forslag om å omdanne KLP til allmennaksjeselskap fikk 89 stemmer. 46 stemte mot, ifølge en pressemelding.

Forslaget trengte to tredjedels flertall for å bli vedtatt. Det manglet én stemme.

Heller ikke styrets sekundære forslag om å tilby eierne å bytte inn egenkapital i grunnfondsbevis, oppnådde det nødvendige to tredjeldels flertall.

- KLP er et sterkt, solid og konkurransedyktig selskap med gode resultater. Selskapet fortsetter som før, og styret og administrasjonen tar dette vedtaket til etterretning. Vi konstaterer at det var et stort flertall blant våre eiere for den ene løsningen, men det var ikke stort nok, sier styreleder i KLP Siri Austeng.

Bakgrunnen for forslagene fra styret, både ASA-modellen og grunnfondsbevis, var å oppnå to ting; tilgang til ekstern kapital på konkurransedyktige vilkår og et tydelig skille mellom egenkapitalplikt- og kunderolle.

- Styret tar avstemmingen i generalforsamlingen til etterretning, og vi vil bruke tid på å gå i en tett dialog med våre kunder og eiere. Nå må vi konsentrere oss om det vi skal gjøre fremover; drive selskapet videre med dagens egenkapitalmodell. Vi skal fortsette å betjene våre kunder og skaffe oss nye kunder i et marked preget av sterk konkurranse. En konkurranse KLP er godt rustet til å møte, avslutter styreleder Austeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere