RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klær blir billigere

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Synes du at du gjorde et ”kupp” når du kjøpte årets høstjakke? Det har du mest sannsynlig rett i.

Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser nemlig at priser på klær og sko sank fra september i fjor til september i år. Jakka du kjøpte på Oslo City koster i snitt seks prosent mindre i år enn i fjor.

Billigere og billigere

Tallene som ble publisert tirsdag viser at sko og klær er noe av det som synker mest i pris, nesten like mye som TV-er og stereoanlegg. Statistikken gjelder på landsbasis, i Oslo som i resten av landet.

Det er ikke første gang butikkene mener alvor når de skriver at noe faktisk er billig. Statistikken viser nemlig at klær og sko har falt i pris siden 1995.

– Dette kan ha noe med hvor man importerer klærne fra, sier Ingvild Johansen i SSB til Nettavisen.

Det kan imidlertid være lurt å kjøpe klær rett etter sommerferie. Tall fra den samme statistikken viser nemlig at klær og sko har steget i pris med 7,9 prosent fra august til september.

Ned med varmen, på med jakka
Pengene du tjener på klær vil du imidlertid kunne måtte bruke på strøm. Kraftkrisen er nemlig så langt fra avblåst.

Fra september 2005 til september 2006 økte prisene med hele 48,1 prosent. Bare fra august til september ble strømmen hele 21 prosent dyrere.

– Husholdninger vil nok komme til å bruke en betydelig del av budsjettet sitt på strøm i månedene som kommer, sier Torbjørn Eika hos SSB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere