RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knall og fall på Oslo Børs

I løpet av dagen har hovedindeksen på børsen her hjemme falt med nesten fire prosent, godt hjulpet av oljeselskapene og Tandberg.

En oljepris på retur og fallende børser i Europa maler også Oslo Børs rød. Like før børsslutt torsdag, i 1540-tiden, har hovedindeksen falt med 3,78 prosent, til 297,85 poeng. Det er første gang siden 1. august i år at indeksen går under 300-merket.

Det er bare nedtur å se på listen over de mest omsatte aksjene. Bare seks selskaper har steget i løpet av dagen.

Børssluggerne Statoil og Hydro raser med henholdsvis 4,62 og 4,98 prosent. Dermed står de to selskapene i 144,50 kroner og 649 kroner. DNO er ned 2,51 prosent, mens andre oljerelaterte selskaper som Stolt Offshore, PGS og PA Resources følger etter. Alle tre er ned rundt seks til syv prosent.

Teknologiselskapene trekker også ned, med Tandberg i spissen. Et elendig resultat sikrer videokonferanseselskapet en topplassering på taperlisten, etter et fall på 18,13 prosent, til 65,50 kroner.

- Min vurdering er at det var klare svakhetstegn i Tandberg-rapporten som skaper stor usikkerhet rundt fremtidsutsiktene og konkurransebilde, sa en analytiker til TV 2 Nettavisen tidligere i dag.

Han mener en kursreduksjon er berettiget, men advarer mot å selge etter dagens fall.

Tandberg er foreløpig omsatt for 1,19 milliarder kroner, og ligger dermed bare etter Statoil og DNO på omsetningslisten.

Andre teknologiselskaper som raser er DynaPel, Blom, Fast og Telenor. Videoselskapet DynaPel er ned hele 15,50 prosent, mens Blom og Fast er ned 10,85 prosent og 6,06 prosent. Telenor slanker seg 1,32 prosent.

Av selskapene i pluss, er Kongsberg Gruppen mest opp. Selskapet stiger 2,63 prosent. DnB NOR, Kverneland og Hjellegjerde stiger også.

Børsene i London og Paris leder an i børsfallet i Europa, mens USA åpner i pluss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere