RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalldag for børs-lokomotivene

Sist oppdatert:
Etter sterke resultater fra Statoil og Telenor, fyker tungvekterne opp på Oslo Børs. Orkla, Yara og Storebrand henger med på oppturen, mens Norske Skog og Tomra endte i rødt.

Onsdag presenterte Statoil leverte et resultat som var én milliard bedre enn forventet i årets første kvartal. Knallresultatet skyldes i hovedsak en økning i salget av gass- og olje, og en økning i gassprisene.

Dermed hoppet oljegiganten hele 2,27 prosent i været.

Oljekollega Norsk Hydro blir trukket med i oppturen, og stiger med 0,72 prosent. Ikke overraskende er selskapet det mest omsatte på Oslo Børs, med 1,556 milliarder kroner. Også Hydro-baby Yara og Orkla stiger kraftig, med henholdsvis 2,92 og 2,99 prosent.

Orkla er ifølge TDN Finans opp etter et bedre første kvartal enn ventet, og styrkes av spekulasjoner om at Orkla-aksjonær Stein Erik Hagen kan komme til å øke sin andel i selskapet etter Rimi-salget.

Storebrand stiger 3,52 prosent.

Telenor leverte også resultat for første kvartal onsdag, og kunne skilte med en omsetningsvekst på 13 prosent. Omsetningen endte dermed på nærmere 14,3 milliarder kroner. Resultat før skatt lå på 4,67 milliarder kroner, mot ventet 4,5 milliarder kroner.

Det er vekst i Telenors utenlandske mobiloperasjoner og konsolideringen av Sonofon som sørger for milliardresultatet. Telegiganten er opp hele 3,14 prosent. Også Telenor ligger høyt på listen over de mest omsatte selskapene, med 838 millioner kroner.

Børs jo-jo Jinhui Shipping and Transport fortsetter gårsdagens opptur, med 3,33 prosent oppgang.

Blant de få selskapene som synker er Norske Skog, Tomra og Ementor. Aksjene er ned henholdsvis 1,68, 0,74 og 2,88 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen på 191,97 poeng, opp 1,19 prosent. Det er 39 selskaper som er ned, mens 58 ligger på vinnerlisten. Omsetningen stoppet på 3,9 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere