RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallrød børs

Sist oppdatert:
Lakseselskapene ledet an fallet på Oslo Børs i dag. Tross nye oljeprisrekorder falt hovedindeksen kraftig.

Oslo Børs falt markert i dag, selv om oljeprisen tangerte nye nominelle rekordnivåer. 94 selskaper falt i kurs i løpet av dagen, mens bare 40 steg.

Også resten av Europa opplever børsfall i kjølvannet av prisoppgangen på olje og forventninger om svekket økonomisk vekst. Oljeprisoppgangen kan være stimulert av den konservative Mahmoud Ahmadinejad ble valgt som ny president i Iran. Ahmadinejad lovet å fortsette landets kjernekraftprogram, og har varslet at han vil favorisere nasjonale energiselskaper fremfor utenlandske.

-Det at iranske selskap prioriteres er den gjeldende politikken, så dette betyr ingenting i forhold til våre utsikter, uttalte konsernsjef Trond Christoffersen i Global Geo Services til TDN Finans. GGS-aksjen falt likevel 11,09 prosent og endte som dagens børstaper.

Laks i fritt fall

Sjømatselskapene Pan Fish og Fjord Seafood var også blant dem som ledet an nedgangen. DnB Nor meldte mandag morgen at banken har solgt sine 293 millioner Pan Fish-aksjer. Aksjen opplevde et kursfall på ti prosent, og endte på 1,89 kroner. Med en turnover på 871 millioner kroner var den blant de mest omsatte aksjene på børsen i dag.

Fredag kom meldingen om at John Fredriksen-selskapet Geveran Trading hadde kjøpt seg opp til over ti prosent i Fjord Seafood. I dag falt aksjen 7,08 prosent.

To nykomlinger

To nye selskaper ble børsnotert i dag; Eidesvik Offshore på Bømloog det Stavanger-baserte oljeselskapet Revus Energy. Revus kunne melde om ti ganger overtegnet i sin emisjon og var dagens mest omsatte aksje.

Totalt har Oslo Børs godtatt 23 nye selskaper til notering hittil i år, og har dermed passert tallet på nye noteringer i hele fjor.

Hovedindeksen endte på 277,75, et fall på 1,12 prosent. Det ble omsatt for til sammen 4157,4 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere