RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knallrødt for Norwegian

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Norwegian-kursen stupte på Oslo Børs mandag. Flysjef Bjørn Kjos’ uttalelser til TV 2 Nettavisen ga selskapet en kraftig knekk, og ga topplassering på taperlisten. Oslo Børs falt for femte dag på rad.

Investorene tør ikke håpe på noe snarlig comeback for norske aksjer, og sender Oslo Børs videre ned mandag. Hovedindeksen endte ned 0,20 prosent, til 187,96 poeng.

Dermed falt børsen for femte dag på rad. Ikke siden begynnelsen av februar har hovedindeksen ligget så lavt.

Taper penger

Norwegian har satset friskt på å gi SAS Braathens konkurranse på de største innenriksrutene her til lands, men sliter med å tjene penger.

Den siste lavpriskampanjen fra SAS Braathens gjør oppgaven enda vanskeligere, og i et intervju med TV 2 Nettavisen mandag går Norwegian-sjef Bjørn Kjos til frontalangrep på konkurrenten.

Kjos legger ikke skjul på at Norwegian får store problemer med å overleve dersom SAS Braathens får lov til å kjøre med de prisene de lanserte i lavpriskampanjen, som innledes 12. mai.

Benekter Norwegian-jakt

SAS Braathens benektet imidlertid at de vil ta knekken på Norwegian ved hjelp av stor priskutt.

SAS Braathens-sjef Petter Jansen opplyste at flyselskapet skal drive lønnsomt. Jansen mener SAS Braathens har tilpasset sine priser til å være konkurransedyktige i et marked med to aktører.

Norwegians kasse er fortsatt velfylt etter emisjonen på 250 millioner kroner før jul, men selskapet ventes å levere et saftig underskudd før årets første kvartal. Greier ikke Norwegian å snu trenden, vil de før eller siden måtte gi opp kampen mot SAS Braathens.

Topper taperlisten

Aksjekursen i Norwegian endte ned 16,13 prosent på børsen mandag, og topper dermed dagens taperliste. Selskapet omsettes for 13 kroner, som er ny bunnrekord. Da selskapet debuterte på børsen 18. desember i fjor, var høyeste notering 34,70 kroner.

-Det er utelukkende basert på uttalelsene fra Kjos. Kan ikke tenke meg noe stort annet, sier flyanalytiker Preben Rasch-Olsen i Handelsbanken til TV 2 Nettavisen.

Osgå CanArgo ligger høyt oppe blant taperne, med et fall på 12,53 prosent. Blant tungvekterne trekker Telenor, Orkla og Kverneland ned. Sistnevnte er nykommer såpass høyt oppe på mest omsatte-listen. Yara, Frontline og RCCL har heller ikke en børsutvikling å rope hurra for.

Norsk Hydro og Statoil går andre veien, og stiger henholdsvis 0,99 og 0,29 prosent. En høy oljeprise dyttet selskapene i riktig retning.

Det er 76 selskaper som endte ned, mens 31 gikk opp. Omsetningen endte på lave 1,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere