RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra A-pressen

Sist oppdatert:
Alf Hildrum har fått sving på økonomien i A-pressen. Resultatet før skatt er mer enn fordoblet fra i fjor.

Pengene triller inn i A-pressen-konsernet. Siden nyttår har selskapet tjent 96 millioner kroner. Det er mer enn dobbelt av hva selskapet klarte å skrape sammen på ni måneders drift i fjor.

Vanskelig marked
-Vi får god uttelling i alle våre satsningsområder. Vi er mindre fornøyd med annonseutviklingen som fortsatt ikke viser vekst for avisområdet, noe som betyr at det først og fremst er det omfattende produktivitetsarbeidet i bedriftene som skaper resultatene, sier konsernsjef Alf Hildrum.

Og Hildrum har rett i at tallene fra den daglige driften ikke akkurat står i stil med bunnlinjen. Driftsinntektene er helt på nivå med fjorårets tredjekvartal og driftsresultatet er sågar en million svakere.

Lever godt av TV
Isolert er tredje kvartal gjort opp med et resultat før skatt på 32 millioner kroner. Tilsvarende kvartal i fjor ga 23 millioner.

Tall i millioner

2003

2002

Driftsinntekter

567

564

Kostnader

528

525

Driftsresultat

39

40

Finans

- 6

- 7

Resultat før skatt

32

23

Skatt

12

11

Resultat

16

10

Mye av forklaringen til det bedrede resultatet er at TV-investeringene betaler seg. Annonseutviklingen på TV har vært langt bedre enn i avis og det gir utslag for et selskap som eier en tredel av TV 2.

- TV 2-konsernet fortsetter resultatframgangen tross tøffere seerkonkurranse, og det er grunn til å la seg imponere over resultatene i både TV 2 og TVNorge, sier Hildrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere