RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Oslo Børs

Stor aktivitet og mange nye selskaper gir rekordresultat for Oslo Børs, og nå er fire nye selskaper på vei inn på børsen.

Oslo Børs fikk et knallresultat på 34,5 millioner kroner etter skatt i første kvartal, mot 21,5 millioner samme kvartal i fjor. Omsetningen økte fra 71,0 til 79,0 millioner kroner.

«Den høye markedsaktiviteten mot slutten av fjoråret har fortsatt også inn i 2005», konstaterere Oslo Børs i en melding.

Det ble i kvartal omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 341 milliarder kroner. Det er opp fra 240 milliarder første kvartal i fjor, og den høyeste omsetningen i ett kvartal noensinne.

Den økte aktiviteten reflekteres også i antallet selskaper som vil noteres på Oslo Børs. Hittil i år er syv nye selskaper gått på børs.

I går ettermiddag vedtok styret i Oslo Børs å ta opp flere nye selskaper: Awilco Offshore, Oslo Areal, Vizrt og Aker Seafoods.

Det siste er Kjell Inge Røkkes fiskekonsern, inkludert Norway Seafoods, som tidligere var børsnotert, men som ble kjøpt av børs av Røkke, i bitter strid med småaksjonærene.

Oslo Areal er et eiendomsselskap som investerer i kontoreiendom i Oslo-området.

Vizrt tilbyr grafiske systemer i sanntid til kringkastingsindustrien. Vizrt er et israelsk selskap som er primærnotert på Frankfurt Stock Exchange, og selskapet har røtter til TV 2-konsernet i Norge.

Salget av aksjer i Københavns Fondsbørs er godskrevet finansposter i regnskapet med en gevinst på 6,2 millioner kroner.

Awilco Offshore er et oljeservice selskap med aktiviteter innen boring og boligrigg-tjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere