RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Sony Ericsson

(Sony Ericsson)
Sist oppdatert:
Mobilselskapet Sony Ericsson leverte knalltall i første kvartal. Selskapet oppjusterer telefontilveksten fra 10 til 15 prosent.

Den svenske mobilkjempen Ericsson og det japanske elektronikkgiganten Sony ble slått sammen til Sony Ericsson i 2001.

Omsetningen for første kvartal, i år, er på nesten 16 milliarder kroner. Resultat før skatt er på 1,2 milliarder kroner.

Avanserte modeller
Forklaringen på de gode tallene kommer fra bedre priser på sine mobilprodukter skriver selskapet i kvartalsrapporten. De får rett og slett bedre betalt for sine telefoner og snittprisen økte med fire prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor.

De avanserte 3G-telefonene drar inn mer penger til selskapet, selv om konsernsjef Miles Flint sa i dagens telefonkonferanse at han ikke forventer yterligere økning i snittprisen.

Han snakket også varmt om nye walkman-telefoner som er klare for leveranse. Han fremhevet også ”cybershot” bildetelefoner som endelig skal representere spredningen i selskapets produktportefølje, noe de lovet ved sammenslåingen av de to selskapene.

Knalltall
Sony Ericsson har i første kvartal en økning på driftsinntektene på nesten 55 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt økte med formidable 116 prosent.

I mars i år besluttet eierne et utbytte på 2,3 milliarder svenske kroner til begge morselskapene, Ericsson og Sony. Selskapet har 6.000 ansatte og hovedkontor i London.

Sony Ericsson -Tallene er i millioner Euro

1 Q 2006

1 Q 2005

Endring i prosent

Driftsintekter

1.992

1.289

54,5

Resultat før skatt

151

70

115,7

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere