RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knalltall fra Tandberg TV

Sist oppdatert:
Tandberg Television leverte knallsterke tall for fjerde kvartal. Men ledelsen har oppkjøpsfeber, så pengene har fått ben å gå på.

(NA24): Tandberg Television fikk et resultat før skatt på 120,5 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra 59,6 millioner samme kvartal ett år tidligere. Overskuddet var vesentlig større enn de 96 millionene analytikerne i snitt hadde ventet seg, ifølge en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans.

Driftsinntektene økte fra 416 til 525 millioner i kvartalet, også det høyere enn ventet, mens driftsresultatet steg fra 79,2 til 108,2 millioner, som også var godt over de 93 millionene som var ventet.

Tandberg, som lager utstyr for overføring av digital-TV, skriver i en melding at tallene er rekordgode, og viser til at man har oppnådd gode marginer på ustyret man har solgt. Selskapet venter fortsatt vekst i markedet, og mener å være godt posisjonert for å dra nytte av denne.

Samtidig med tallene, melder Tandberg Television om oppkjøp av det amerikanske selskapet SkyStream Networks, som også jobber med internett-baserte TV-løsninger.

Tandberg Television betaler 78 millioner dollar i kontanter og 2 millioner dollar i aksjer for SkyStream, eller rundt 540 millioner kroner. SkyStream omsatte i fjor for 30,7 millioner dollar. Det opplyses at selskapet nådde overskudd i fjerde kvartal i fjor.

Oppkjøpet kommer kort tid etter at Tandberg Television i november gjennomført et oppkjøp av GoldPocket Interactive, som leverer programvare for interaktiv TV, for 79,8 millioner dollar i aksjer og kontanter.

Det betyr at Tandberg Television i løpet av et halvt år vil ha brukt over en milliard kroner på oppkjøp.

I tredje kvartal i fjor gjorde selskapet en emisjon på 574 millioner kroner, men det meste av dette ble altså brukt til å kjøpe GoldPocket.

I kvartalsrapporten opplyses det at Tandberg Television hadde 508 millioner kroner i kontanter ved utgangen av 2005, etter kjøpet av GoldPocket.

De viktigste nyhetene får du på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere