RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økning i Gjensidige NOR

Sist oppdatert:
Gjensidige NOR hadde et resultat før skatt i tredje kvartal på 2.378 millioner kroner, og dette er 559 millioner kroner bedre enn samme kvartal i fjor.

Ifølge estimater TDN Finans hentet inn, hadde analytikerne på forhånd ventet et resultat på 654 millioner kroner før skatt.

Til tross for det gode resultatet har tapene økt fra 323 millioner kroner i samme kvartal 2002, til 511 millioner i år. Gjensidige NOR er ikke fornøyde med utviklingen, men har satt i gang tiltak mot mislighold som gir resultater.

Egenkapitalavkastningen etter skatt er på 13,7 prosent.

- Med dagens rentenivå og gitt de problemer deler av næringslivet sliter med, er dette et svært godt resultat, sier konsernsjef Olav Hytta i en pressemelding.

Hytta viser til at salgsresultatet er godt, selv etter en periode der både ansatte og kunder er opptatt av fusjonsforberedelsene med DnB. Enkelt investeringer som var planlagt i 2003, er utsatt i påvente av fusjonen.

- Det er også gledelig å kunne konstatere at alle forretningsområder og datterselskaper nå leverer gode resultater. Ikke minst er årets resultater fra liv- og pensjonsvirksomheten vesentlig forbedret, forteller Hytta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere