RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Petter Andreas Poppe i Poppe og co.
Petter Andreas Poppe i Poppe og co. (Foto: Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)

Knusende seier for stjernemegler

Sist oppdatert:
Petter Andreas Poppe er frifunnet i saken mot sin tidligere arbeidsgiver Sem & Johnsen Eiendomsmekling, som må punge ut nær en million kroner.

Advokatene Sem & Johnsen saksøkte Poppe for kontraktsbrudd etter at han gikk til konkurrenten Aktiv Eiendomsmegling sommeren 2002.

Saksøkerne mente Poppe ville tilført selskapet 18,6 millioner kroner i inntekter om han ble ut bindingstiden, og krevde erstatning etter rettens skjønn.

Tapt saken fullstendig
Men retten deler ikke saksøkerens syn på saken, og konkluderer med at saksøkerne har tapt saken fullstendig.

Sem & Johnsen må punge ut med nesten en million kroner i saksomkostninger, tilbakeholdt lønn og feriepenger, samt skatt.

- Dommen gir meg en fullstendig seier, med saksomkostninger, og det gir kanskje en pekepinn om hvor dum og grunnløs denne saken egentlig er. Mitt råd til mine gamle arbeidsgivere er å konsentrere seg om eiendomsmegling som er deres antatte hovedgeskjeft, sier Poppe til TV 2 Nettavisen.

Mye følelser

Poppe frykter ikke at en eventuell ankesak vil ødelegge hans gode resultat.

- Rettsystemet gir anledning til å anke, men ser man på domspremissene savner man enhver juridisk begrunnelse, men det har vært vist mye følelser fra motparten i denne saken, sier Poppe.

Han gir uttrykk for skuffelse over at en arbeidsgiver saksøker en trofast ansatt som har tjent masse penger for firmaet.

Saksøker overrasket

Advokatene Sem & Johnsen Eiendomsmekling vil lese dommen nøye før de eventuelt bestemmer seg for å ta en ny runde i retten.

- Jeg må si jeg er overrasket over utfallet. Ankespørsmålet er ikke avklart ennå, først må vi få tid til å lese dommen grundig, sier hovedaksjonær Tom Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere