RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokkvold kritisk til Kyvåg

Sist oppdatert:
Norway Cup-general Frode Kyvåg vil ikke gi TV 2 Nettavisen adgang til regnskap og budsjetter. Presseforbundet reagerer.

Fire ganger fra onsdag 13. juli har TV 2 Nettavisen henvendt seg til verdens største fotballturnering med spørsmål om regnskaper for de to siste årene og budsjettet for turneringen som starter søndag.

- Ikke tid nå
Forrige fredag kom det endelige svaret per e-post fra Frode Kyvåg:

«Dette har vi dessverre ikke anledning/tid til å holde på med nå.»

Kyvåg viser til arrangør Bækkelagets Sportsklubs generalforsamling, hvor regnskaper og budsjetter legges frem. Norway Cup er lagt inn i klubbens regnskap, og som forening/lag/innretning er ikke BSK pliktig til å rapportere inn regnskaper til Brønnøysundregistrene.

2,2 mill. i statsstøtte
TV 2 Nettavisen har imidlertid fått utlevert tallene fra annet hold, og Norway Cup innbragte 35,2 av Bækkelagets vel 36,3 millioner kroner i driftsinntekter i fjor. Staten bidro med 2,2 millioner kroner i støtte til Norway Cup i 2004.

- Det at Norway Cup får såpass mye statlig støtte er en vektig grunn til at turneringen bør offentliggjøre økonomiske opplysninger på forespørsel, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund.

- Kan komme mistanke
Han forstår ikke hvorfor turneringsledelsen nekter å utlever tallene.

- Som mediene lever Norway Cup av offentlighet og åpenhet, og de bør derfor være offentlighetsvennlige her. Dessuten er det nå slik at når man ikke viser vilje til åpenhet, så begynner mediene å grave og det kan komme mistanke om at man har noe å skjule, sier Kokkvold til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere