RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økokrim i pengeknipe

Årets Økokrim-budsjett er sprengt av mange store og ressurskrevende saker. Nå må etaten melde seg ut av flere internasjonale samarbeidsfora.

Finance Credit, rederiet OVDS, Mulla Krekar, Hallvard Flatland og Statoil er noen av sakene Økokrim har brukt mye penger på å etterforske i år. Samtidig er budsjettet til etterforskning blitt strammere, skriver Dagsavisen.

- Den andelen vi har av penger til å drive etterforskning som strekker seg utover Oslos grenser og til ekstra overtidsbruk er gradvis redusert de siste årene, sier førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim til avisen.

Økokrims hovedoppgave er å arbeide med norske enkeltsaker, og dette har gått ut over deltakelsen internasjonalt.

- Som følge av de mange sakene i Norge, har vi avsluttet enkelte oppgaver med internasjonal karakter. Vi ser at vi ikke har midler til det, sier Grimstad.

Økokrim har ikke lenger råd til å møte i det internasjonale ekspertorganet FATF – Financial Action Task Force on Money Laundering – som jobber med bekjempelse av hvitvasking og terrorfinansiering. De har heller ikke penger til å delta i diskusjoner om økonomiske kriminalitet i OECD og Europarådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere