RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økokrim lar Odfjell-saken ligge

Sist oppdatert:
Økokrim vil foreløpig ikke foreta seg noe overfor Odfjell-direktørene som må tilbringe flere måneder bak lås og slå i USA.

Administrerende direktør Bjørn Sjaastad må sone fire måneder i fengsel etter at Odfjell-rederiet mandag innrømmet å ha gjort seg skyldig i prisjuks i USA.

Sjaastads kollega, betraktningssjef Erik Nilsen, har godtatt å sone i tre måneder. Odfjell-rederiet må i tillegg betale en bot på svimlende 300 millioner kroner.

Til tross for innrømmelsene vil Økokrim foreløpig ikke innlede etterforskning mot verken Odfjell-direktørene eller rederiet. Det opplyser førstestatsadvokat Morten Henriksen.

- Dette dreier seg om en straffesak i USA, sier Henriksen via Økokrims informasjonsrådgiver Bjørg Anne Lien til TV 2 Nettavisen.

Økokrim tok for få uker siden ut siktelse mot Statoil i forbindelse med den mulige korrupsjonssaken i Iran. Sakene er ifølge Henriksen ikke direkte sammenlignbare, fordi lovbruddene i Odfjells tilfelle ikke skal ha foregått i Norge.

Odfjell er også anklaget for ulovlig prissamarbeid i EU. Økokrim vil ikke utelukke at det blir innledet etterforskning mot rederiet på et senere tidspunkt dersom det kan være grunnlag for å reise en norsk straffesak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere