RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økokrim roser gravejournalist

Sist oppdatert:
Kapital-journalist Vibeke Holth (30) rullet opp Røde Kors-saken som kan sende tre brødre i fengsel for lang tid.

I sin prosedyre i Oslo tingrett onsdag sa førstestatsadvokat Lars Stoltenberg at det grove utroskapet mot Røde Kors aldri ville blitt avslørt uten Holths artikler i Kapital.

- Det er veldig lav oppdagelsesrisiko i korrupsjonssaker, derfor bør det av allmennpreventive hensyn reageres strengt når slike saker først avdekkes. Hadde det ikke vært for den gravende journalistikken som Kapital har utført, hadde disse tre brødrene kommet unna med det meget alvorlige forholdet som vi har fått høre om her i tingretten, sa førstestatsadvokaten.

Journalist Vibeke Holth skrev de første artiklene om saken allerede i 2001, og avslørte blant annet søskenforholdet mellom tidligere økonomidirektør i Røde Kors, Odd Gunnar Ramfløy, og byggmester Peter Aksel Nielsen, som utførte rehabiliteringen av deler av Røde Kors sitt hovedkontor i 1997.

På bakgrunn av Holts artikler gjennomførte Norges Røde Kors en granskning som ledet til anmeldelse til Økokrim. Saken endte med tiltale mot Odd Gunnar Ramfløy, Jørn Rune Ramfløy og Peter Aksel Nielsen, pluss en tidligere teknisk kontrollør i Røde Kors.

I løpet av uken tas sak opp til doms i Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere