RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kollaps» for VG og Dagbladet

Sist oppdatert:
Både VG og Dagbladet fikk en nedgang i opplaget på ti prosent i januar.

Ifølge Dagens Næringsliv kan den kraftige veksten på internett, samt opplagsøkningen til Aftenposten være årsaken.

Kilder sier til DN at man internt i Dagbladet snakker om en «kollaps», med en nedgang på 15-20.000 eksemplarer enkelte uker i januar.

Enkelte dager skal avisen ha solgt under 120.000 utgaver. Etter de åtte første månedene i 2004 opererte avisen med et opplagstall på over 184.000.

- Vi fikk en flyavtale i januar i fjor, som dessverre bare varte i fire måneder. Den ga veldig mye aviser i perioden januar-april, slik at vi har vært forberedt på at vi ville få en dårligere utvikling enn trenden i markedet i begynnelsen av dette året. Samtidig er det et veldig krevende marked, sier sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet.

Enkelte dager i januar skal VG ha hatt et salg helt ned mot 330.000. Tredje kvartal i fjor lå avisen på over 370.000 eksemplarer.

- Det eneste jeg vil si, på generelt grunnlag, er at det er et vanskelig marked. Vi tror at en del av dette skyldes strukturelle forhold, siden vi samtidig har en eksplosiv vekst i lesningen av VG på nett, sier VG-redaktør Bernt Olufsen til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere