RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kommunale gebyrer økte 110 prosent

Sist oppdatert:
Norske kommuner har siden 1991 hevet gebyrene til det dobbelte. Samtidig som konsumprisindeksen hatt en økning på kun 31,7 prosent.

Denne voldsomme prisstigningen på de kommunale tjenestene går fram av beregninger utført av Huseiernes Landsforbund (HL).

Kommunenes Sentralforbund (KS) legger mye av skylden på regjeringen på grunn av krav om økt brukerfinansiering av kommunale tjenester, skriver Dagsavisen.

- Det er tre grunner til økningen av gebyrene. For det første er det investert betydelige midler innenfor vann og kloakk i kommunene. Den økonomiske situasjonen i kommunesektoren har gjort det nødvendig å øke avgiftene og det er et resultat av en villet politikk fra regjeringens side, sier administrerende direktør Olav Ulleren i KS til avisen.

Det å tjene penger gjennom avgifter på vann- og avløpstjeneste er ikke lov, men Ullern tror imidlertid ikke kommunene gjør dette med glede.

- Når skatteinntektene faller, blir kommunene nødt til å heve de kommunale avgiftene. Den store prisøkningen vi har vært vitne til de siste årene må regjeringen svare for.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere