RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komplett-salget faller

Sist oppdatert:
Komplett omsetter for 19 millioner mindre i oktober i år enn på samme tid i fjor. Nå kutter nettbutikken i utvalget av produkter for å få opp marginene.

Datanettbutikken omsatte for 149,1 millioner i oktober, ned fra 167,8 millioner i samme måned i fjor. Det til tross for at salget av PC-er og datautstyr totalt har steget med 13 prosent så langt i forhold til fjoråret.

- For det første skyldes nedgangen at dollaren har falt kraftig, nesten 10 prosent siden mars. Det er stor innvirkning på oss, siden nesten alle våre produkter prises i dollar. Dernest har det vært en priserosjon på enkelte produktkategorier, for eksempel har prisen på flatskjermer falt 30 prosent, sier finansdirektør Gyrid Skalleberg til TV 2 Nettavisen.

Hun forteller at Komplett for tiden har fokus på marginbildet, ikke topplinjen, og at selskapet nå gjennomfører en produktsanering for å øke marginene.

- Vi har mange direkteavtaler med produsentene i Asia, og har tatt inn mange produkter. Nå kutter vi ut de produktene som ikke har vært lønnsomme, og vi dropper også såkalte skaffevarer, sier Skalleberg.

- Så Kompletts kunder får nå et dårligere produktutvalg enn tidligere?

- Ja, det gjør de, sier finansdirektøren.

Hun legger til at Komplett gjerne gir fra seg den topplinjeomsetningen som selskapet ikke tjener penger på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere