RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Bård O. Molberg/TV 2 Nettavisen)

Kongen blant finanskjendisene

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen er den suverene vinneren blant de mest profilerte finanskjendisene i fjor. Sjekk hvem av finansgutta som tjente mest..

Øystein Stray Spetalen har i lang tid vært super-pessimist på aksjemarkedets vegne. Likevel tjener han penger i søkk og kav på nettopp aksjer.

I fjor håvet han inn hele 104,9 millioner kroner på å flytte penger. Det gir ham topplasseringen blant landets mest profilerte finanskjendiser.

Mange med null

Blant Spetalens kolleger i investormiljøet er det påfallende mange som står oppført med 0 i inntekt i fjor. Det har trolig sammenheng med at mange av dem tapte en kjempesum på børsraset. I denne gruppa finner vi kjente navn som Tore Aksel Voldberg, Jan Haudemann-Andersen, Christen Sveaas, Kristian Siem, Bjørn Rune Gjelsten, Ola Mæle og brødrene Øystein og Torstein Tvenge.

Førstnevnte tjente seg i sin tid styrtrik på Opticoms himmelferd for tre-fire år siden. I 2000, da it-feberen raste som verst, hadde Voldberg en skattbar inntekt på nesten 100 millioner kroner.

Svein Erik Vaske-Bakke er en av få finanskjendiser som styrte unna krisen i 2002. Han burde ha til salt i maten etter å ha tjent 21 millioner kroner i løpet av året. Omtrent like mye tjente Smart Club-eier Atle Brynestad.

24,7 millioner til Collier

2002 var også et magert år i meglerbransjen. Det synes på inntektene til de mest profilerte supermeglerne. Sjefen hos Kjell Inge Røkkes hoffmegler, Mads Syversen, måtte bite i seg et lønnskutt på tre millioner til 13,1 millioner.

Enda verre er det for Peter Warren, som fikk sin inntekt redusert med 97 prosent i 2002. Inntekten endte på beskjedne 85.200 kroner.

Supermeglerne Jan Petter Collier og Jan Peter Sissener gikk mot strømmen, og håvet inn noen millioner mer enn året før. Collier tjente 24,7 millioner, mens Sissener tjente 12,5. Peter Hermanrud i First Securities doblet sin lønn til knapt ti millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere