RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konkurs-boom i januar

Konkurstallene er på vei opp. I januar gikk 375 foretak konkurs, langt flere enn i samme måned i fjor. Problemene er størst innen industri, varehandel og eiendomsdrift.

Fjoråret var preget av rekordmange konkurser, men situasjonen så ut til å bedre seg på senhøsten med nedgang på slutten av året, skriver det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Situasjonen har imidlertid endret seg. 375 konkurser i januar er flere enn i både desember og januar i fjor, viser tall fra CreditInform.

- Vi hadde forventet lavere tall. Samtidig er det vanskelig å se en trend så tidlig på året, sier administrerende direktør Lars Carlsson i kredittopplysningsbyrået CreditInform til Newswire.

Sammen med eiendomsdrift og varehandel, er det industrien som har opplevd størst økning i antall konkurser i årets første måned. Innen bygg- og anleggsvirksomhet og hotell- og restaurantbransjen er det derimot nedgang i antall konkurser.

Fylkesvis er det Sør-Trøndelag og Rogaland som opplever den største veksten i konkurser. Finnmark, Buskerud og Hordaland har alle en nedgang i tallet på konkurser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere