RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Konkurs rammer 70.000

Sist oppdatert:
Norge rystes nå av en finansskandale som kan bli like stor som Finance Credit. Konkursen i T5PC kan koste 70.000 nordmenn flere hundre millioner kroner.

Har du tapt penger på konkursen? Tips oss på 21 00 60 10 eller vaktsjef@nettavisen.no

Det som etter hvert tegner til å være en av de største finansskandalene i Norge, har i dag tatt en dramatisk vending. The 5 Percent Community er konkurs.

70.000 nordmenn kan til sammen ha tapt opp mot en milliard kroner på et selskap som nå har raknet fullstendig.

Konkursen omfatter alle tre selskapene i T5PC-systemet - The 5 Percent Community Norge, The 5 Percent Community Invest og The 5 Percent Community Global. Dermed settes sluttstrek for en av norgeshistoriens mest omtalte pyramider.

Lite å hente for saksøkere
Dagens konkursåpning er ikke godt nytt for de nærmere 100 aksjonærene som har anlagt sak mot selskapet. Konkursen vil gjøre det langt vanskeligere å nå frem med kravene. Saksøkerne mener seg lurt i forbindelse med sine aksjekjøp. Men de er ikke alene om å ha tapt på sine investeringer.

Beløpene skal være svimlende, og anslåes av saksøkernes advokat til å være fra en halv milliard til en milliard kroner.

- Skal vi tro utsagn fra styremedlemmene i selskapet kan så mange som 70.000 nordmenn ha blitt lurt. Totalt kan det dreie seg om beløp fra en halv milliard til en milliard kroner, sa saksøkernes advokat Olav Sylte til TV 2 Nettavisen i forrige uke.

Rike gründere
Mens aksjonærene sitter igjen med skjegget i postkassen, har styret og gründere kommet heldigere fra det - for å si det mildt. Selskapets største utgift er lønn til ledelsen. Totalt delte en håndfull ledere 60 millioner i fjor.

Av disse fikk gründer Jim Wolden 16 millioner kroner i fjor. Også gründer Chim Kjølner, tidligere leder av Fremskrittspartiets ungdom i Oslo, er blitt rikelig belønnet. Han fikk over tre millioner.

Advokat Thomas Steen Brandi er oppnevnt som bobestyrer, og første skiftesamling vil bli holdt i Oslo skifterett 2. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere