RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økonomer går i protest

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
De to eneste økonomene i regjeringens industriutvalg trekker seg i protest mot utvalgets leder, den mektige industrlederen Karl Glad.

«Hensynet til vår faglige integritet gjør at vi ikke ser noen annen mulighet enn til å trekke oss fra utvalget.»

Professor Karen Helene Midelfart og førsteamanuensis Linda Orvedal ved Norges Handelshøyskole (NHH) er ikke nådige i sin kritikk av utvalgsleder Karl Glad. De mener han på forhånd har bestemt seg for konklusjonen til utvalget, og at han ikke slipper andre synspunkter til, skriver Dagens Næringsliv.

«Vi er av den oppfatning at prosessen knyttet til utvalgets arbeid har vært lite tilfredsstillende,» skriver de to.

Utvalget er nedsatt av regjeringen, og skal se nærmere på rammevilkårene for norsk industri. I tillegg til de to økonomene fra NHH, består utvalget av personer med tilknytning til politikk og representanter fra partene i arbeidslivet.

Å trekke seg fra et statlig utvalg er sjelden kost. Som regel velger medlemmer som er uenige i utvalgets konklusjoner og ta dissens og deretter skrive egne merknader. Det går ikke i dette tilfellet, hevder Midelfart og Orvedal, fordi: «...dette ikke bare handler om uenighet på enkeltvise punkter, men (....) knytter seg til mer fundamentale forhold,» skriver de to.

- Jeg kan ikke la være å se at deres uttalelser inneholder kritikk av min ledelse. Det ser jeg. Jeg vil ikke si mer om det nå, sier Karl Glad til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere