RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korrupsjon florerer i Kinas banker

Det er hittil i år avslørt uregelmessigheter på 500 milliarder kroner i de største bankene i Kina.

Og situasjonen er like alvorlig i resten av samfunnet, skriver Dagens Næringsliv.

For to år siden refinansierte kinesiske myndigheter flere av de store statlige bankene for å gjøre de mer attraktive for utenlandske investorer. Investorene ble interessert, men ukulturen har ingen fått bukt med.

Ansatte på alle nivåer utnytter sin posisjon, og gir lån til venner og familimedlemmer gjerne mot provisjon eller gaver. Nesten 800 utro tjenere er avslørt hittil i år, og det er i år tilsammen gitt lån på rundt 500 milliarder kroner som ikke tilfredsstiller bankenes egne rutiner.

i en rapport fra China Banking Regulatory Commission heter det: «Vi ser ulovligheter daglig, også alvorlige saker i storbankene. Neste år må dette problemet bli tatt på alvor. Dette vil skade den kinesiske økonomien hvis det fortsetter.»

Verdens største finanainstitusjoner har det siste året kjøpt seg inn i de kinesiske bankene med investeringer på nesten 100 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere