RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Korrupsjonsjegere kritisk til DNO

Sist oppdatert:
Flere internasjonale antikorrupsjonsorganisasjoner er sterkt kritiske til DNOs aktiviteter i Irak.

Under et møte i Solidaritetshuset i Oslo tirsdag ble det rettet sterk kritikk mot DNO.

- Det er et skrikende behov for at DNO forklarer seg, sier Julie McCarthy i Revenue Watch til Dagens Næringsliv. Og hun får støtte fra organisasjonene Publish What You Pay og Global Witness i kravet.

De tre antikorrupsjonsorganisasjonene viser til rykter rundt DNOs engasjement i Irak, hvor det sies at enkeltpersoner har fått store personlige fordeler av å bistå DNO, men at oljeavtalen ikke er til gagn for det kurdiske folket.

- De har ikke gjort noe for å demonstrere at det forholder seg annerledes, sier McCarthy.

DNO-sjef Helge Eide stiller seg uforstående til kritikken, og sier han heller ikke er blitt konfrontert med disse påstandene før.

- Jeg har virkelig ikke hørt at de har prøvd å komme i kontakt med oss, sier Eide, som heller ikke synes det er naturlig at selskapet skal opplyse om detaljer i avtalen med kurdiske regionale myndigheter.

- Vi har aldri offentliggjort slike avtaler, og har heller aldri hørt at andre har gjort det, sier Eide til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere