RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korsvold: - Vi gjorde det ikke med vilje

Sist oppdatert:
Åge Korsvold, som er sjef for Sveaas-selskapet Kistefos, avviser blankt at Kistefos bevisst sendte Ementor-kursen til bunns for å kunne overta it-selskapet for en slikk og ingenting.

Hele bøtteballetten av analytikere og aksjemeglere gikk hardt ut mot Ementor-styret etter at aksjekursen kollapset i går. Enkelte beskylder Ementors største eier Kistefos for å ha iscenesatt det hele i den hensikt å kunne overta selskapet til dumpingpris.

Torsdag stiger aksjekursen nettopp på spekulasjoner om at Kistefos eller andre fremmer et bud.

- Vi gjorde det ikke med vilje

Åge Korsvold, som både er sjef i Kistefos og styreleder i Ementor, avviser at Sveaas-leiren har foretatt seg noe for å forkludre den planlagte aksjeemisjonen i Ementor.

-Vi vil blankt tilbakevise det. Det er ikke noe grunnlag for det, sier han til TV 2 Nettavisen.

Korsvold mener kritikerne har snakket seg litt vel varme etter kaoset som oppsto onsdag, og at de ikke har belegg for konspirasjonsteoriene.

-Vi er en 17 prosent aksjonær, og har hatt meget omfattende drøftinger med rådgivere, styret, og administrasjonen om dette. Kritikken tyder på litt manglende innsikt hvor komplekse disse prosessene er, framholder Korsvold.

Hvorvidt andre enn Kistefos kan tenkes å legge inn et bud på Ementor, vil ikke Korsvold spekulere i.

Kraftig kost

Styrelederen medgir at reaksjonene ble betydelig kraftigere enn han hadde ventet seg.

-Vi regnet med at det ville bli markedsreaksjoner, men den markedsreaksjonen i går var kraftigere enn den vi hadde regnet med å få, påpeker han.

Korsvold hevder at han fortsatt har stor tro på at Ementor skal greie å komme seg på beina etter en snuoperasjon som har tatt flere år.

-Vi har tro på dette selskapet. Ementor er ikke et selskap i krise. De har fått den kapitalen de trenger, og kan nå holde fokus på driften, konkluderer styrelederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere