RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Korsvold slår tilbake

Sist oppdatert:
Styreleder Åge Korsvold i Ementor forstår ikke at aksjonærer og analytikere er fly forbannet. Selskapet vurderte aldri å droppe emisjonen til tross for at aksjekursen kollapset.

Aksjekursen i Ementor ble nær halvert på børsen onsdag etter at Ementor i to omganger annonserte planer om å hente inn 300 millioner kroner i en aksjeemisjon. Kritikken ble ikke mindre krass etter at styret i går kveld bestemte seg for å gjennomføre emisjonen til kun 1,50 kroner per aksje.

- En tragedie
Den lave kursen fører til at dagens aksjonærer blir kraftig utvannet.

- Dette er en tragedie for det norske kapitalmarkedet, uttaler analysesjef Morten Sundstø i Alfred Berg til dn.no torsdag.

Styreleder Åge Korsvold i Ementor sier at han ikke forstår kritikken.

- Jeg tror at det er så mange som mener noe om Ementor at jeg tror at kritikk ville det vært uansett, sier en noe oppgitt Korsvold til TV 2 Nettavisen.

Vurderte aldri å stoppe
Flere analytikere mener emisjonen burde vært droppet da aksjekursen kollapset, og påpeker at Ementor ikke har noe akutt behov for penger. Korsvold framholder at styret aldri vurderte å droppe pengeinnsamlingen.

- Når vi først har gått til markedet, vil vi gjennomføre. Styret har sagt at selskapet har et kapitalbehov. Vi mener da det ville være uheldig for selskapet å gå bort fra dette. All usikkerhet om Ementors finansielle posisjon er nå fjernet, sier han.

Korsvold er særlig oppgitt over at flere har kritisert Ementor for å komme med mange dårlige nyheter på én gang.

- Den kritikken skjønner jeg rett og slett ikke. Noen må ha blitt litt varme i holdet her, sier han, for fortsetter.

- Det som er uansvarlig, spesielt i en emisjonssituasjon, er å prøve å skjønnmale et bilde. Vi har en forpliktelse og et ansvar for å legge den informasjonen fram for at aksjonærene skal ha et best mulig bilde når de skal vurdere prisfastsettelse og beslutte hvor mange aksjer de skal tegne seg for.

Endret kurs
Korsvold påpeker at beslutningene om å endre opplegget for emisjonen, ble tatt under stor usikkerhet. Styret visste at emisjonsplanene ville føre til markedsreaksjoner, men Korsvold er overrasket over at kursen raste over 40 prosent.

- Gitt at du vet at det kommer mye informasjon, er det ganske stor usikkerhet knyttet til hvordan markedet vil reagere på informasjonen. Det er vanskelig å prise en emisjon og stille en garanti med den usikkerheten som er, framholder han.

Onsdag kveld bestemte styre seg for å gjennomføre emisjonen som en rein fortrinnsrettsemisjon. Korsvold mener opplegget best ivaretar hensynet til likebehandling av både små og store aksjonærer.

- Når markedet reagerer såpass kraftig ned, er det for meg ingen prestisje knyttet til en bestemt emisjonsform. Det eneste som teller, er at man får inn pengene. Med den informasjonen vi satt med i går kveld, var det ganske enkelt å skifte til en fortrinnsemisjon med en lav tegningskurs. Jeg vil mene at vi under ganske stor usikkerhet har valgt en form som fungerer bra, oppsummerer styrelederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere