RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostbar frihet for Idrettsforbundet

Sist oppdatert:
Norges Idrettsforbund vil ikke signere en fireårig markedsavtale med IOK, selv om den gir nærmere 20 millioner kroner i inntekter.

Selv om forbundet trenger pengene, mener idrettspresident Karl-Arne Johannessen at NIF gir fra seg for mye ved å binde seg på den måten Den internasjonale olympiske komité (IOK) legger opp til.

Johannessen deler oppfatning med ledere for tolv av organisasjonens 202 medlemsland, skriver Aftenposten. Det er stort sett store, sterke forbund som ennå ikke har signert.

- Det er spesielt to forhold vi reagerer på. Gjennom en slik avtale får IOKs elleve TOP-sponsorer bransjeeksklusivitet. Dette gir begrensninger for hvordan vi kan inngå avtaler på nasjonalt nivå. Vi må skaffe oss oversikt over konsekvensene dette kan gi, før vi signerer, sier Karl-Arne Johannessen.

- Vi mener at vi er i stand til å inngå avtaler som gir oss mer enn de 15-20 millionene i en fireårsperiode, sier Johannessen.

Vel så viktig for ham er ordteksten i avtalen som sier at den ensidig kan fornyes av IOK etter fire år. Saken skal opp på idrettsstyremøtet onsdag neste uke, to dager før OL-åpningen. Det er IOKs mål at alle 202 medlemsland skal ha signert avtalen i løpet av august.

Gerhard Heiberg er leder av IOKs markedskomité og ansvarlig for avtalen.

- Vi er ute etter å forhandle oss fram til en avtale – ikke la oss diktere. Vi er oppmerksom på at enkelte av de store landene kan oppnå god avtaler på egen hånd, og er innstilt på finne fram til fleksible løsninger, sier Heiberg til Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere