RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KPMG ba om tilbakedatering

Sist oppdatert:
Revisorfirmaet KPMG viste Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen hvordan han skulle tilbakedatere dokumenter i prosessen rundt omstruktureringen av selskapet.

Ved tilbakedatering kunne et tilgodehavende på 613 millioner kroner opprettholdes, skriver Dagens Næringsliv.

Revisjonsfirmaet KPMG var i månedene før Finance Credit kollapset involvert i en større omlegging av selskapsstrukturen. Revisjonsselskapet tok i bruk uvanlige metoder for å få alt til å henge sammen.

KPMGs Johan Henrik L'Orange ba i en e-post til Kristoffersen i september i fjor om å få laget et dokument til bruk i kapitalforhøyelse. L'Orange mente det var best om dokumentet var datert i slutten av juni.

Også i andre mailer kom L'Orange med instrukser om tilbakedatering. Han påpekte at datoen burde dateres til rundt signering av årsregnskapet, slik at alt passet tidsmessig.

Tilbakedateringen dreier seg om en redegjørelse styret i det fusjonerte Finance Credit Group skulle sende til datterselskapet Finance Credit Norge AS, ved virksomhetsoverføring og kapitalforhøyelse.

- Det er ikke god revisorskikk å be om at man tilbakedaterer dokumenter. Det skal man ikke gjøre. Det som er det graverende, er å utarbeide dokumenter der det angis et annet faktum enn det som er reelt, sier seniorrådgiver Jo-Kolbjørn Hamborg i Kredittilsynets avdeling for revisjon og regnskap til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere