RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig økning i forsikringssvindel

Sist oppdatert:
Ferske tall fra Finansnæringens Hovedorganisasjon viser at antall avslørte forsøk på forsikringssvindel i næringslivet er tredoblet de siste tre årene.

Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) anslår at det blir svindlet for minst en halv milliard kroner årlig. Forsikringsselskapene antar at over 10 prosent av forsikringsutbetalingene til næringslivet skyldes svindel, melder NRK

I løpet av fjoråret avdekket forsikringsselskapene 137 tilfeller av svindel i norsk næringsliv.

Informasjonsdirektør Preben Røe i FNH tror dette bare er toppen av isfjellet, og frykter at 450 millioner av erstatningskravene fra næringslivet er forbundet med svindel. Som oftest dreier svindelen seg om småbeløp, ettersom de er lettere å slippe unna med.

Det er de små, nystartede bedrifter som svindler mest.

- Hvert tredje svindelforsøk som avdekkes i næringslivet, skjer i nystartete bedifter. Nesten halvparten av de avdekkede forsøkene, er små bedrifter. Det er gjerne bedrifter hvor en person går igjen som øknomiansvarlig, som sjef, som styreleder og som eier, og hvor det kanskje ligger lettere til rette for å svindle, sier Røe til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere