RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig kraftgevinst for Yara

Sist oppdatert:
Yara melder i dag om en solid gevinst på 300 millioner kroner i andre kvartal.

Yara resultatfører i andre kvartal en positiv driftsresultat- og EBITDA-effekt på 300 millioner kroner som er oppnådd ved at selskapet har utnyttet optimaliserings- og arbitrasjemuligheter i energimarkedet knyttet til en spesifikk energikontrakt.

Det skriver selskapet i en børsmelding i dag.

NA24 - din næringslivsavis

Yara har tidligere informert at energikostnadene i andre kvartal forventes å øke med 600 millioner kroner sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Yara har rettigheter til å videreselge en viss mengde energi av sine ordinære energiinnkjøp. I andre kvartal har selskapet tatt disse mulighetene i bruk og oppnådd arbitrasjeinntekter på 300 millioner kroner. Resultateffekten vil i sin helhet komme i oppstrømssegmentet.

Videre skriver selskapet at det vesentlige av den bokførte gevinsten er allerede realisert ved at selskapet faktisk har solgt gass på termin for fjerde kvartal 2006 og første kvartal 2007, og også solgt rettigheter til å utnytte energioptimaliseringsmuligheter for resten av 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere