RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig kritikk venter Gabrielsen

(Scanpix)
Næringsminister Ansgar Gabrielsen får krass kritikk av flertallet på Stortinget for salget av selskapet SND Invest.

Kritikken kommer frem frem når kontrollkomiteen i morgen avsluttar behandlingen av saken.

Næringsminister Ansgar Gabrielsen var selv en aktiv kritiker da han satt på Stortinget. Denne gang er det han som får smake hvor kraftig et solid piskeslag fra Stortinget kan svi. Saken dreier seg om Gabrielsen hadde fullmakt til å selge det statlige selskapet SND Invest og om det ble solgt til underpris.

Sterkt kritikkverdig
I morgen sluttbehandler kontrollkomiteen på Stortinget saken de har åpnet for å undersøke salget. Etter det TV 2 erfarer mener Stortingsflertallet at han har opptrådt "sterkt kritikkverdig". Et slikt uttrykk er det nærmeste Stortingsflertallet kan komme å uttrykke mistillit til en statsråd.

Gabrielsen har selv vært på høring i kontrollkomiteen - uten at han så noen grunn til å ta selvkritikk.

- Markedet betalte det selskapet var verdt. Jeg kan ikke se at jeg hva som skulle vært gjort annerledes sa Gabrielsen til TV 2 etter høringen.

- Ingen kommentar
Stortingsflertallet vil etter det TV 2 erfarer antyde at staten gjennom salget kan ha gått glipp av flere hundre millioner kroner. Kontrollkomiteen avgir sin innstilling i saken i morgen. Saken skal behandløes i Stortingssalen onsdag. Verken statsminister Kjell Magne Bondevik eller næringsminister Ansgar Gabrielsen ønsker i kveld å kommentere den kraftige kritikken som venter i Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere