RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig opptur for krona

Sist oppdatert:
Den norske krona stiger markert i verdi for andre dag på rad. Markedet har mistet troen på at sentralbanksjef Svein Gjedrem vil kutte ytterligere i renta.

Redusert tro på rentekutt gir utslag i valutamarkedet, hvor krona noterer seg for opptur mot dollar og euro for andre dagen på rad.

Eurokursen faller til 8,24 kroner i handelen fredag, etter å ha ligget opp mot 8,35 kroner onsdag. Dollarkursen er også markert på vei tilbake; Etter å ha snust på 7,70 kroner tidligere i uken, ligger kursen nå på 7,55 kroner.

Sterke detaljhandelstall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) torsdag, bekreftet at norske forbrukere for alvor har åpnet pengepungen. Valutamarkedet reagerte momentant, mens rentemarkedet holdt seg stabilt.

Nordea Markets mener at dette illustrerer Norges Banks dilemma for øyeblikket.

"Temperaturen innenlands kan bli høy som følge av rentekuttene, men kommer det ikke flere kutt risikerer man at krona igjen begynner å styrke seg ", skriver analysehuset i en rapport fredag.

Mens de fleste økonomene venter at Norges Bank har gjort seg ferdige med rentekuttene for denne gang, holder Nordea Markets og Gjensidge NOR en knapp på at det kommer ytterligere ett kutt på 50 punkter, slik at styringsrenta faller til 2,5 prosent. Følg kroneutviklingen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere