RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig prisfall på strøm

(Scanpix)
Prisene på strøm faller som en stein. Mye nedbør kan sikre at du slipper langt billigere når kilowattimene skal betales.

Prisene på den fellesnordiske kraftbørsen Nord Pool har falt i takt med regndråpene de siste ukene.

Fra å ligge tett oppunder 30 øre kilowattimen, har den såkalte spotprisen nå falt til 22,3 øre. Også i terminmarkedet som viser prisforventningene blant aktørene peker pilene nedover.

- De nærmeste ukene er det forventninger i markedet om at prisene vil gå noe ned. Men prisene vil fortsatt ligge på et høyt nivå sammenlignet med det vi hadde før vinteren 2002, sier informasjonsdirektør Hartvig Munthe Kaas i Nord Pool til TV 2 Nettavisen.

Prisene som er registrert på kraftbørsen denne uken er de laveste siden midten av juli.

Det ventes videre prisfall ned til 21,8 øre neste uke. Deretter spås det prisoppgang, men i langt mindre grad enn hva som har ligget inne i markedsforventningene tidligere i år.

- Nedbøren er en vesentlig årsak, samtidig har noen produksjonsenheter kommet tilbake etter stans, sier Munthe Kaas.

Fyllingsgraden i vannmagasinene ligger fortsatt under hva som er normalt for årstiden, men trolig vil differansen bli knappet inn når siste ukes fyllingstall presenteres onsdag.

Sist uke ble fyllingsgraden målt til 73,0 prosent. Det er godt og vel 5 prosentpoeng bedre enn på samme tid i fjor, men likevel drøyt 15 prosent dårligere enn normalen for årstiden.

Tall fra Konkurransetilsynet viser at også strømleverandørene nå begynner å skru ned prisene. Snittprisen blant landets leverandører har falt de siste to ukene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere