RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig prisoppgang på håndverkere

Sist oppdatert:
I løpet av de siste fem årene har prisene på håndverkstjenester steget med 25 prosent. Det er mer en dobbelt så mye som den generelle prisveksten. De aller fleste klager som kommer inn gjelder pris.

Prisene på håndverkere fortsetter å stige selv om andre priser har flatet ut eller falt, skriver Bergens Tidende.

De generelle prisene har siden januar i fjor falt med 1,7 prosent. Prisen på håndverkertjenester har imidlertid steget med 3,2 prosent.

I fjor fikk Forbrukerrådet over 2200 klager på håndverkstjenester. De fleste klagene gjelder uenighet om pris, men også kvaliteteten på arbeidet ligger høyt oppe på klage-listen.

- Vi må bli flinkere til å sammenlikne priser og begynne å stille krav, sier jurist og førstekonsulent Maj Flom i Forbrukerrådet til Bergens Tidende.

Før du bestemmer deg for en spesiell håndverker, bør du innhente flere tilbud. Og mye uenighet kan unngås dersom du setter opp en kontrakt med håndverkeren når du inngår en avtale. På denne måten slipper du at det blir ord mot ord. Kontrakten bør inneholde pris, tidsfrister og hva som skal gjøres. Flom anslår at bare mellom 15 og 20 prosent av oss har det skriftlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere