RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kraftig vekst for handelen

Sist oppdatert:
Bedriftene innen engroshandel økte omsetningen med hele 13 milliarder kroner i løpet av årets første fire måneder, mot samme periode i fjor.

Dette tilsvarer en økning på 7,4 prosent. Totalt omsatte engroshandelsbedriftene i Norge for 190 milliarder kroner i denne perioden, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Spesielt steg omsetningen for bedrifter med drivstoff og brensel, med 18,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Engroshandel med nærings- og nytelsesmidler steg med 4,6 prosent.

Detaljhandelsbedriftene i Norge økte omsetningen med 2,8 prosent de fire første månedene i år, mot tilsvarende periode i fjor. Av disse hadde butikkhandelen med blant annet klær, sko, elektriske varer, møbler og byggevarer størst vekst, med 4,1 prosent.

Bedrifter med næringen vedlikehold og reparasjoner av motorkjøretøyer økte med åtte prosent. Handel med motorkjøretøyer steg 3,7 prosent i perioden, mens detaljhandel med drivstoff til motorkjøretøyer og motorsykler økte med 3,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere