RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangler om antall permitterte

Sist oppdatert:
Streikegeneral Per Østvold mener 500 har blitt permittert som følge av transportstreiken. HSH mener Østvold er på jordet og at tallet er åtte ganger så høyt.

Østvold reagerer på tallene som HSH har sendt ut de siste dagene. Arbeidsgiverorganisasjonen hevder at så mange som 4000 har blitt permittert som følge av streiken.

- Fullstendig overdrevet
- Tallet er jo helt fullstendig overdrevet. Jeg beklager at media så ukritisk tar opp disse pressemeldingene fra arbeidsgiversiden, sier Østvold til TV 2 Nettavisen.

Selv hevder han at det samlede antall permitterte ligger på rundt 500.

- 500 er fortsatt et alvorlig tall. Men vi må ha et edruelig perspektiv på dette, sier Østvold.

Doblet hos kilden
Forbundslederen i Norsk Transportarbeiderforbund sier han har sine opplysninger fra Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) som organiserer de fleste av de berørte bedriftene.

Hos NNN er imidlertid tallet oppjustert til 1000.

- 500 var forrige uke, vi har ikke en fullstendig oversikt, men etter alt å dømme ligger tallet rundt 1000 permitterte, sier hovedkasserer Arild Oliversen i NNN til TV 2 Nettavisen.

- Helt på jordet
Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH) mener både NNN og Østvold er helt på jordet med sine anslag.

- Vi har hentet inn informasjon direkte fra 80 bedrifter som viser at 4000 vil bli permittert i løpet av denne uka. Det kan godt hende at kun 500 av NNNs medlemmer er rammet, men de representerer langt fra alle i denne konflikten, sier informasjonssjef i HSH, Jarle Hammerstad, til TV 2 Nettavisen.

Trekker ut
Ifølge HSH er Prior, Nordgården, Espeland, Mills, Kavli, Synnøve Finden, Delikat, Spis, Stabburet, Denja og Nordfjord Kjøtt blant bedriftene som har permittert ansatte.

Transportarbeiderstreiken har snart vart i to uker. Konflikten gjelder et tarifftillegg som kun skal gjelde fagorganiserte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere