RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krangler om Jahres millioner

Sist oppdatert:
Den langdryge jakten på Anders Jahres utenlandsformue fortsetter i rettsapparatet. Mandag startet kampen om 10 millioner kroner som står på en sperret bankkonto i Sandefjord. Men saken omfatter i prinsipp hele Jahre-formuen.

Anders Jahres dødsbo og det Cayman Island-registrerte selskapet Forrester Maritime møtes i Agder Lagmannsrett for å avgjøre eierskapet til millionene. Pengene stammer helt tilbake fra den gang rederen Anders Jahre ga Sandefjord kommune et nytt rådhus, melder NRK Vestfold.

Ingen eier

Jahre skaffet penger til kommunegaven gjennom å selge aksjer i Bulls Tankrederi til sin faste bankforbindelse Lazard Brothers i London. Banken har i ettertid erkjent at salget kun var en proformaoperasjon for at Jahre skulle få hjem penger fra sin utenlandsformue.

De 10 millionene som står på en sperret konto stammer fra en kapitalnedskrivning i Bulls Tankrederi i 1997. Ledelsen i rederiet mente det ikke var klart hvem som faktisk eide aksjene og nektet derfor å utbetale pengene.

Går etter gullfuglen

Det er dette eierskapet Forrester Maritime og Anders Jahres dødsbo nå krangler om. Dødsboet mener Forrester Maritime er et stråselskap som var med på å skjule Jahres utenlandsformue. Norske myndigheter har anslått at Anders Jahre gjemte unna milliardverdier i skatteparadiset Cayman Island.

Det spesielle med saken, som startet i Agder lagmannsrett mandag, er striden også dreier seg om eierskapet til "kronjuvelen" i Jahre-formuen. Dødsboet har nemlig utvidet ankenpåstanden til også å omfatte Continental Trust Co. Dette er selve hovedselskapet i det som antas å ha vært Anders Jahres imperium på Cayman Island.

Dersom dødsboet skulle få medhold i at Continental Trust var Anders Jahres eiendom vil det bety en svært viktig seier i jakten på formuen.

Jahres utenlandsformue er beskrevet som tidenes offentlige tyveri. Dødsboet har brukt flere hundre millioner kroner i jakten på utenlandsformuen.

Agder Lagmannsrett skal ta stilling til hvem som eier pengene fra Bulls Tankrederi. Ifølge NRK Vestfold regner retten med å bruke sju uker før det avsies dom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere