RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krass kritikk mot Norsk Familie-økonomi

Sist oppdatert:
Forbrukerombudet ber Norsk Familieøkonomi om å stanse utsendingen av deres nyeste tilbudspakke.

I pakken ligger det en eget medlemskort med navn og medlemsnummer, samt en ferdig utfylt innbetalingsgiro for betaling av medlemskontigent for 2006. For mottakeren framstår utsendingen som et krav om betaling..

- Det er ikke noen betalingsplikt og man må ikke betale hvis man ikke ønsker å bli medlem, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon på Forbrukerombudets hjemmesider.

Forbrukerombudet har tidligere stilt krav om at det må gis klare og tydelige opplysninger på fakturaen om at betaling er frivillig, og verken betalingsfrist eller beløp bør være forhåndsutfylt. Hvis det ikke framstår på en klar og tydelig måte at tilbudet er frivillig, er dette lovstridig.

Derfor har Forbrukerombudet nå sendt ut et brev til Norsk Familieøkonomi hvor de påpeker at det gis ingen opplysninger om at betaling av fakturaen er frivillig. Fakturaen er ferdig utfylt med navn, beløp og betalingsfrist. I teksten står det «Velkommen som medlem i Norsk Familieøkonomi! Kontingenten gjelder for 2006».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere